Top
Menu Luk
Gamer mus

Gamer mus


Hvilken er den bedste gamingmus til pc-afspillere? Vores museanbefalinger til gamere fokuserer udelukkende på fuld-klar-klar mus, der drager fuld fordel af shooters, MOBA’er, realtidsstrategier eller action-RPG’er.

Opdelt i forskellige kategorier, “gamingmus fra 300 kr, “op til 1400 kr” og, giver vi hver pc-afspiller flere tip. Derudover anbefaler vi tre trådløse og tre afbalancerede mus, som også er velegnet til venstrehåndede.

  • Hvis du gerne vil støtte os og vores arbejde, kan du gøre det via tilknyttede links til hvert produkt. Med et køb over et af disse links får vi fra udbyderen (i øjeblikket Amazon) en lille provision.

På omkostningerne eller vores valg af anbefalinger har dette ingen virkning. Pas dog på, at priserne hos vores partner ikke nødvendigvis svarer til den laveste pris på markedet.

Gaming er blevet stort

De bedste 14 gamingmus til endnu mere sjov og ydeevne i sammenligning – test og guide fra 2019
PC-spil er sjove, og dybest set brugte vi os mere eller mindre tid foran computeren i vores liv på at spille deres egne yndlingsspil. Selvfølgelig, hvis du bruger en masse tid på at spille spil, og dit mål er at blive særlig god i et spil, har du brug for passende udstyr. Dette inkluderer for eksempel en god computer med et moderne grafikkort og en god pc-mus. Passionerede spillere tilfredse ikke med at bruge en konventionel computermus – de foretrækker at spille med en speciel gamingmus.

Hvad der udgør en sådan mus, og hvilke fordele der er forbundet med dens anvendelse, kan du se i vores detaljerede gaming museguide. Tidligere i sammenligningen med mus fra gaming på gamingmus.dk præsenterer vi dig nogle af de bedste modeller, der findes på markedet. Alt hvad du har brug for for at finde den perfekte mus til din spille-passion, vi har sammensat til dig.

Den første gamingmus, vi gerne vil se på i sammenligning med gamingmus.dk, har et fremragende forhold mellem pris og ydelse og er perfekt til dem, der ønsker at forfølge deres gaming passion.Gamer mus fra HoLife er ergonomisk designet og vejer mindre end 150 gram. Den ergonomiske spillemus sikrer således, at hånden og fingrene aldrig er i en unaturlig holdning. Som et resultat trækkes hånden ikke, og du behøver ikke at bekymre dig om, at hånden bliver beskadiget af den ugunstige kropsholdning. Det ergonomiske design er også ansvarlig for at sikre, at musen er perfekt til store hænder.

Andre fordele ved denne musemodel inkluderer det faktum, at det materiale, der lavede computermusen, har nogle specielle funktioner. Uanset hvor mange timer du bruger spil, er der ingen fingeraftryk og ingen svedmærker tilbage på overfladen. Dette reducerer rengøringsindsatsen mange gange. Musens ABS-materiale er også udviklet i en lang levetid og vil ikke bære i lang tid.

Hvad angår museknapperne, er der i alt syv knapper, som du alle kan programmere uafhængigt af. Installer den tilhørende software, og tilpas håndteringen af ​​dette spiltilbehør til dine individuelle behov. Der er endnu mere fleksibilitet i det faktum, at du kan indstille både følsomheden og pollinghastigheden ved at trykke på en knap til forskellige værdier. De tilgængelige dpi-værdier er 1.200, 2.400, 5.500 og 7.200 dpi. Prøveudtagningshastigheden kan indstilles til følgende værdier: 125, 250, 500 og 1.000 Hz.

Alle gamer

Denne gamingmus fra Logitech er perfekt til dem, der ønsker en solid model, der gør spil sjovt og effektivt. Musens design er ligetil, enkel og uden blomstrende. For venstrehåndede er denne mus ikke egnet og ikke for dem, der har meget store hænder. Alle andre vil sætte pris på den alsidige funktionalitet i denne musemodel.

Bare LED-belysning med forskellige tilstande kan tilpasses på mange måder. For at tilpasse RGB-belysningen på Logitech-gamingmus kan du vælge mellem 16,8 millioner farver. Du skal blot downloade den tilhørende software og justere belysningen til dine egne visuelle præferencer.

Generelt har Logitech Mouse seks knapper, som du kan programmere individuelt ved hjælp af brugerdefineret software. Det er ikke svært at blive fortrolig med håndtering og programmering, og alle funktioner er både lette at forstå og selvforklarende. Den optiske sensor på musen har en følsomhed på op til 6.000 dpi. Disse dpi-værdier kan reduceres til 200 dpi for spil. Også her har du det i dine egne hænder, hvor følsom musen er overfor bevægelser. Perfekt til at tilpasse værdierne til en lang række spilkrav og maksimere række mulighederne så effektivt som muligt.

Med hensyn til antallet af forespørgsler, der er foretaget med denne musemodel, er det så højt som 1.000 pr. Sekund. Dette svarer til en pollinghastighed på op til 1.000 Hz. Således er Logitech-musen meget hurtig og perfekt til spil, hvor reaktionshastighed og -hastighed er vigtig. En anden bemærkelsesværdig funktion er den avancerede nøglefjederspænding, der giver brugeren en raffineret, nøjagtig klikoplevelse.

Designet af gamingmus af ​​Sharkoon alene er en af ​​de mange specielle egenskaber ved denne musemodel. Ligesom drageskalaer er designelementerne arrangeret og giver ikke kun et sikkert greb, de ser også godt ud. Det er en ren mus til højrehåndede. De kan imidlertid også se frem til et ergonomisk design, der giver hænder og fingre en naturlig kropsholdning og selv uden timers spil uden problemer. Gamer mus materiale er udstyret med en speciel funktion, og mens du spiller sved forhindres, så du altid kan holde musen fast i hånden.

Generelt har Sharkoon-gamingmus i alt elleve knapper, som du alle kan programmere individuelt. Som med de to modeller, der er beskrevet ovenfor, gøres dette ved hjælp af software, der ikke er vanskelig at forstå. LED-lysene kan også defineres individuelt, og der er millioner af farver at vælge imellem. Alle indstillinger, hvad enten det drejer sig om tastetildelinger eller LED-farver, kan gemmes i musens interne hukommelse. Så du kan ringe til dine individuelle indstillinger på hver computer og ikke behøver at udføre programmeringen hver gang på ny.

Og hvad med følsomheden og pollingraten? Temmelig godt! Dpi-værdierne kan skiftes op til 8.200 dpi med et museklik, men også meget lavere værdier er ikke noget problem. Polling rate kan indstilles til 1.000 Hz. Som du kan se, tilbyder denne gamingmus også en stor grad af fleksibilitet for brugeren, og en lang række spilvarianter, inklusive individuelle krav, er ikke noget problem for Sharkoon Drakonia Black Laser Mouse.

Med den fjerde musemodel i gamingmus-sammenligningen på gamingmus.dk, ønsker vi at introducere dig til den hidtil mest magtfulde mus. Denne PC-mus har ikke kun mange funktioner og funktioner – det er også en af ​​de letteste mus i verden med 115 gram vægt. Alt i alt har Lioncast-gamingmus i alt 19 knapper, som du kan programmere som en spiller. 12 af knapperne er en miniaturebillede på siden. Grundlæggende kan du undvære et pc-tastatur og have alle de kommandoer, du har brug for i musen.

Vi elsker at spille

De andre produktfunktioner er også fremragende med denne model. Følsomheden kan øges ved at trykke på en knap til 16.400 dpi. Naturligvis kan meget lavere værdier også indstilles, så du individuelt kan justere til de respektive spilkrav. Polling kan indstilles til 1.000 Hz – og også her kan du vælge lavere værdier. Denne model er en lasermus og er udstyret med den kraftige Avago 9800 lasersensor.

gamingmus design kan være mere end imponerende. Chic og moderne, det ser ud og har samtidig klare linjer og et ikke-frills look. Lioncast-gambler musen er designet til højrehåndede – dem, der styrer med deres venstre hånd, skal se efter en anden model. Musen er også kablet, og kablet er langt nok til at give masser af bevægelsesfrihed. Musens specielt formede fødder er beregnet til brug af gamer, og musen gør nøjagtigt hvad den skal til enhver tid.

Roccat Nyth-gamingmus har gjort det i sammenligningen på gamingmus.dk – og af mange grunde. En af disse grunde er den sofistikerede design af den magtfulde mus. Selvom det kun er beregnet til højrehåndede, vil de, der kontrollerer deres mus med deres højre hånd, nyde designet. I denne gamingmus er det nemlig muligt at udskifte sidepanelerne. Brugeren har valget om han vil holde musen i klø eller palme greb. I overensstemmelse med dine egne behov, og uden at dine fingre behøver at forblive i en unaturlig position.

Musens ejer kan også oprette et helt eget knaplayout og ændre musens knapper, som du vil. Der er i alt 18 nøgler, og de kan alle programmeres ved hjælp af speciel software. De udskiftelige knapper har i alt 33 forskellige knapper at vælge imellem og bortset fra at bruge dem kan du beholde de resterende knapper i det tilfælde, hvor musen har. For så vidt angår pollingraten, er dette 1.000 Hz – og det betyder en reaktionstid på et millisekund.

Denne mus fra producenten KLIM ser ikke kun super chik ud, den er også udstyret med nogle forbedringer, der skiller sig ud fra den brede masse af computermus. Først og fremmest ville der være det enkle og på samme tid moderne design, som gamingmus kan overbevise om. Højdepunktet her er den fleksible justerbare RGB-baggrundsbelysning. Utallige farver er tilgængelige at vælge imellem samt forskellige effekter som “bølge” eller “vejrtrækning”. Lysstyrken eller intensiteten af ​​farverne justerer du også kun til din smag.

Inde i gamermusen er en ny generation af optisk sensor installeret. Med en responstid på 2 millisekunder er musen en af ​​de meget hurtige modeller. Dpi-værdierne kan justeres mellem 500 og 7.000 dpi, og spilleren har i sine egne hænder, hvor følsom musen er overfor bevægelser. Desuden har pc-musen en vægt på 222 g og hører således til de tungere versioner sammenlignet med gamingmus.dk.

Med talrige taster kan denne model ikke komme op. Men de to knapper og rullehjulet kan programmeres efter ønske, så der er fleksibilitet i denne henseende. Programmeringen er ikke kompliceret, og med den rigtige software foretages alle indstillinger på få minutter. Tilpas gamingmus til dine spilpræferencer og nyd høj følsomhed såvel som pollingrater på op til 1.000 Hz.

Med BenQ ZOWIE FK1 gaming mus vil vi se på sammenligningen på gamingmus.dk en anden model, der er lige så velegnet til venstre- og højrehåndet. Musens specielle design sikrer, at alle knapper er lette at nå med begge hænder. Dette muliggøres f.eks. Ved, at tommelfingerknapperne er fastgjort til både venstre og højre. Derudover er musen designet så den føles behagelig og ergonomisk i hver hånd. Endvidere giver gamemusens form ideel kontrol til vinklede fingre og endda med en flad håndposition.

Producenten BenQ leverer detaljeret LED-belysning i denne computermus og fokuserer på det væsentlige. Uden detaljerede designforfininger og med klare linjer skiller denne mus sig ud med det uagiterede yderside af massen af ​​stilfulde, farverige gamingmus. Computermusen er udstyret med en optisk sensor, og den er en kabelført model.

Hvad angår opløsningen og følsomheden for sensoren, har den afspilleren, som så ofte i gamingmus, selv i hans hånd, hvor høj han vil lægge følsomheden. De mulige opløsninger er 400, 800, 1600 og 3200 dpi. Med hensyn til USB-signalhastighed er de valgbare værdier 125, 500 og 1000 Hz. I henhold til producentens beskrivelse er denne mus specielt udviklet til eSports – den er dog også velegnet til alle andre spilgenrer.

I alt er der otte knapper, som musen er udstyret med. De kan ikke programmeres separat – men der er mulighed for at justere betjeningen til den respektive hånd. Musens kabel er to meter langt, så det giver tilstrækkelig bevægelsesfrihed til at spille. Alt i alt er det en solid model, der er funktionel, men ikke har mange funktioner og tekniske forbedringer.

I sammenligningen af ​​gamingmus på gamingmus.dk vil vi se på denne model en anden mus, som har et fremragende pris-ydelsesforhold. gamingmus er udstyret med adskillige funktioner og kan også fange af deres design og det ergonomiske design. Formen på musen sikrer, at hånden og fingrene har et behageligt greb, mens de styres, og at selv ved regelmæssig, langvarig brug ikke forårsager nogen smerter. Overfladen på computermusen sikrer sikker vejledning, selv i turbulente spil, og de specielt formede sidegrebflader understøtter enhver form for greb. Både musens venstre og højre knapper er omfattende testet af producenten og testet for 20 millioner klik hver.

Alt i alt er der otte knapper, som den kablede gamingmus har – og de kan alle programmeres individuelt. Så bestem meget fleksibelt, hvad du har brug for den respektive nøgle. Den tilhørende programmeringssoftware er ligetil og let at forstå, selv for begyndere. Hvis du vil tilpasse spillemusen bortset fra tastetildelingen, kan du fleksibelt justere LED-belysningen og vælge mellem forskellige tilstande og 16,8 millioner farver.

Kablet til denne mus er ca. 1,7 meter langt og begrænser ikke afspilleren i hans bevægelsesfrihed. Derudover er musen kompatibel med spillere med adskillige operativsystemer, herunder Windows 10, 8, 7, XP og Vista. På trods af designet og funktionerne, der får denne mus til at skille sig ud som et spiltilbehør, kan du naturligvis også bruge den til alle andre aktiviteter – såsom arbejde eller bare surfe på nettet.

Stol på GXT 180 Kusan gamingmus til begyndere og professionelle

Denne mus er også udstyret med RGB-belysning, og du kan vælge mellem millioner af farver. Der er også forskellige tilstande af LED-lys, så der er utallige muligheder. Ellers giver musens skabere afkald på detaljerede designelementer og usædvanligt udseende. Musen er designet enkelt og klassisk – og udelukkende til højrehåndede. Overfladen på musen fra producenten Trust er forsynet med en antislipbelægning, så intet kan gå galt, selv med de hurtigste bevægelser og hurtige reaktionskrav, og musen kan holdes sikkert i hånden.

Yderligere er Kusan-musen udstyret med en kraftig optisk sensor, der går hånd i hånd med en opløsning på op til 5.000 dpi. Naturligvis kan dpi-satserne også nedklassificeres for at tilpasse følsomheden til spilforholdene. Spilleren vælger også pollingfrekvensen efter hans ønsker og kan indstille værdier på op til 1.000 Hz. Så det er op til dig, hvor hurtig og følsom musen reagerer, når du spiller – og for det meste er det op til dig at få mest muligt ud af mulighederne.

For at optimere spiloplevelsen for brugeren og skabe en gamingmus, der opfylder de højeste krav til gamere, har producenten søgt hjælp. Denne mus blev oprettet gennem samarbejdet mellem Trust og spileksperterne i Epsilon eSports og unik på grund af dette. I øvrigt kommer alt dette til en mere end fair pris, og for de mange funktioner, der følger med Gamer musen, er pris-ydelsesforholdet fremragende.

Logitech G402 gamingmus Hyperion Fury til professionelle og dem, der vil være det

Med hensyn til pris er Hyperion Fury gamingmus fra Logitech en af ​​de dyrere modeller, men købet vil være værd for spilentusiaster. Ikke kun musens elegante ydre kan overbevise, men også de mange funktioner og muligheder, der skjuler sig under den stilfulde hætte, er fremragende og lader intet tilbage at ønske. Overbevisende er også pris-ydelsesforholdet for denne optiske, kablede mus.

Designet er moderne og forsynet med mange detaljer. På trods af de sofistikerede designelementer blev ergonomien ikke overset. Denne højrehåndede mus sikrer et sikkert greb og passer meget godt i hånden. Belægningen af ​​materialet sikrer også, at musen ikke glider af selv i kampens varme og kan kontrolleres nøjagtigt i enhver situation. Logitech lægger stor vægt på lang levetid med denne gamingmus. Inden denne model kom på markedet, blev musens holdbarhed testet med op til 20 millioner klik.

Apropos nøjagtigt kontrol. Denne gamingmus er udviklet til en række forskellige spilgenrer, og spilleren beslutter ved et tryk på en knap, hvor hurtig og følsom musen skal reagere på bevægelser og kommandoer. Hvis du for eksempel ønsker pixelnøjagtighed, skal du indstille opløsningen til 250 dpi. Hvis du leder efter hurtig manøvrerbarhed, er indstillinger på op til 4.000 dpi mulige. Signalhastigheden er op til 1 ms, og det svarer til 1.000 Hz. Ligesom ved sampling kan responset også tilpasses individuelle behov.

Som standard kommer Logitechs Hyperion Fury Mouse med otte forprogrammerede knapper. Dette betyder, at du kan sætte dem i brug lige efter du har modtaget dem, uden at skulle bekymre dig om konfigurationen. Hvis du vil, kan du også programmere hver af knapperne individuelt, så de passer til dine spillepræferencer. De indstillede nøglekommandoer kan derefter gemmes i form af brugerprofiler og kaldes tilbage efter behov uden at skulle gennemføre en ny programmering.

Razer DeathAdder Elite – Chroma RGB gamingmus med belysning

Og igen er det en RGB-gamingmus, der har gjort det i sammenligningen på gamingmus.dk. Og igen er der 16,8 millioner farver, hvorfra afspilleren kan vælge at programmere en individuel belysning. Ikke kun farverne kan vælges her, men også pulseringen af lys og intensiteten eller lysstyrken af farverne. Materialerne, der bruges til at fremstille musen, er af høj kvalitet, og det fremragende udførelse garanterer en lang levetid.

Denne gamingmus er også udviklet til højrehåndede – og de kan se frem til den fremragende ergonomi og en antislipbelægning. Det flettede fiberoptiske kabel er meget let og mere end to meter langt. Bevægelsesfrihed sikres med Razer DeathAdder Elite-gamingmus. Med en vægt på 105 gram er computermusen til gamere en af de letteste modeller i sammenligning med mus fra spil.

Bortset fra venstre-klik-knappen kan du indstille alle musens knapper individuelt. Den software, der gør dette muligt, er ligetil og ikke beregnet til spileksperter. Alt i alt vil gamingmus fra Razer glæde de fordele og ivrige hobbyspillere. De, der kun lejlighedsvist spiller på pc’en, vil sandsynligvis blive afskrækket af den relativt høje pris på denne model. Men selvfølgelig vil investeringen være værd for alle, for ikke kun til at spille, men også til alle andre aktiviteter på computeren er denne mus perfekt egnet.

ECHTPower-gamingmus for en masse fleksibilitet

Denne Gamer mus er også udstyret med alt det, som professionelle og lidenskabelige hobbyspillere har brug for i en sådan mus. Det er hurtigt, det har en moderne og kraftfuld optisk sensor, og den kan tilpasses på forskellige måder. Funktionerne i denne ECHTPower-gamingmus inkluderer for eksempel LED-lysdesign med 13 forskellige lystilstande, som du kan skifte mellem med et tryk på en knap. En drøm for enhver LED-ventilator.

I alt kan du programmere otte museknapper individuelt og forbinde dem med de valgte kommandoer. Dette giver dig mulighed for at få mest muligt ud af enhver spilgenre. Det er ikke vanskeligt og let at forstå, selv for nytilkomne, at programmere eller definere nøglerne. For så vidt angår kompatibilitet med de forskellige operativsystemer, er gamingmus kompatibel med Windows 7, 8, 8.1, 10, XP og Vista såvel som med Mac- og Linux-computere.

Som det er tilfældet med næsten alle andre gamingmus, kan dpi-værdierne og dermed følsomheden af sensoren også justeres eller ændres trin for trin. Afhængigt af niveauet ændres LED-elementernes farve, så brugeren med et øjeblik kan vide, hvilken indstilling der i øjeblikket er gyldig. De mulige niveauer, der kan vælges med et tryk på en knap før eller under spillet, er 1.000, 1.600, 2.400, 3.200, 5.500 og 9.200 dpi. Polling rate eller polling rate er 500 Hz og ingen ændringer er mulige her.

Den kablede mus har et kabel med en længde på 1,8 meter. Kablet er robust og har ingen fejl, selv efter lang brug. Længden er tilstrækkelig, så du ikke behøver at begrænse din bevægelsesfrihed, mens du spiller. Med en maksimal vægt på 145 gram er gamingmus heller ikke for lys og kan altid føre sikkert.

  1. HAVIT LED-gamingmus til en lav pris

Denne LED-gamingmus er blandt de billigste modeller sammenlignet med gamingmus.dk. Men den lave pris betyder ikke, at spilleren skal gå på kompromis med musens kvalitet. Med denne mus får du spiltilbehør, der står for en fremragende spiloplevelse og hjælper med at lykkes med det succesrige spil mod alle modstandere. Denne højrehåndede mus har dimensioner på 12,5 x 4 x 7,1 tommer og vejer 145 gram. Designet er futuristisk, og musen er kunstnerisk dekoreret med belyste designelementer.

Samlet set har HAVIT-musen til gamere fire forskellige dpi-niveauer: 800, 1.200, 2.400 og 3.200 dpi. Du kan ændre disse ved at klikke for at justere følsomheden til gameplayet eller genren. Der er seks programmerbare knapper, og tildelingen af kommandoer udføres på kort tid. Den optiske mus er tilsluttet, og kablet har en længde på cirka 1,7 m. Selvom det ikke er det længste kabel, der findes i sammenligningen af musemus, er denne længde stadig tilstrækkelig til at give spilleren meget bevægelsesfrihed.

Roccat Kone AIMO gaming mus – kraftfuld og alsidig

Den sidste gamingmus sammenlignet med gamingmus.dk kommer fra Roccat og den er en professionel mus til høje krav. Det har alt, hvad en lidenskabelig spiller kan ønske sig, såvel som et elegant look og udførelse af høj kvalitet. Den relativt høje pris er mere end berettiget med dette væld af funktioner, og købet vil betale sig.

Det ergonomiske design af musen sikrer, at den passer godt i enhver hånd og håndstørrelse – denne mus er ikke kun egnet til venstrehåndere. Tasternes levetid og lange funktionalitet er testet med 50 millioner angreb – så du har selv med hyppig brug i lang tid noget af denne mus, uden at skulle bekymre dig om nedsat funktionalitet.

Inde i Roccat-gamingmus er en innovativ og kraftfuld Owl-Eye optisk sensor med en opløsning på op til 12.000 dpi. Som det skal være, kan værdierne justeres individuelt ved at trykke på en knap og nedklassificere til op til 100 dpi. Polling rate er også variabel og justerbar op til 1.000 Hz. Mere fleksibilitet er næppe muligt, og Kone AIMO musen er ideel til alle spilkrav.

Derudover har gamingmus en hukommelse med en størrelse på 512 MB samt knapper, der gentagne gange kan tildeles med kommandoer. Alt i alt kan 23 forskellige kommandoer programmeres på én gang. Roccat Swarm-driverne er med til at gøre programmeringen hurtig og effektiv og tilbyder mange tilpasningsmuligheder.

Hvad er en gamingmus?


Gaming Mus Test & Sammenligning Gaming mus er computermus designet specifikt til spil af alle slags. Mange mennesker spiller entusiastisk på pc’en, og konventionelle computermus har normalt ikke råd til, hvad der er udviklet en speciel Gamer mus til. En sådan mus skal gøre spillet så effektivt som muligt og støtte spilleren på en sikker og succesrig måde at spille på.


Gaming Mus Test & Sammenligning Gaming mus er computermus designet specifikt til spil af alle slags. Mange mennesker spiller entusiastisk på pc’en, og konventionelle computermus har normalt ikke råd til, hvad der er udviklet en speciel gamingmus til. En sådan mus skal gøre spillet så effektivt som muligt og støtte spilleren på en sikker og succesrig måde at spille på.

Der er utallige producenter og modeller på markedet, og det kan være meget svært at vælge en af ​​modellerne. Dog er et godt valg især vigtigt for dem, der gerne vil være blandt de bedste spillere i deres spil. Fordi der som så ofte i livet nogle gange er der markante forskelle med hensyn til kvalitet og ydeevne.

I processen behøver en billig gamingmus ikke være underordnet på samme tid. Meget mere end prisen på valget afhænger af, hvor godt musen passer til dine egne krav, og hvor godt den kan holde i praksis, hvad producenten lover. For at kunne finde den bedste individuelle gamingmus er det først og fremmest vigtigt at vide, hvordan en sådan mus fungerer, og hvad der er vigtigt for en Gamer mus.

Hvordan fungerer en mus for spillere?
Fordi der er forskellige typer gamingmus, er de baseret på forskellige teknologier. Afhængig af om det er en lasermus eller en optisk mus, er funktionerne forskellige:

Optisk mus: I sådanne mus er placeret på bunden af ​​en lysdiode. Når musen eller pc’en er tændt, sender dioden en lysstråle til jorden, og dette reflekteres derefter fra jorden. Reflektionen optages af en sensor og behandles til et signal. Fra den reflekterede lysstråle kan retningen og hastigheden af ​​musens bevægelse aflæses.
Lasermus: Som navnet antyder, fungerer sådanne mus ikke med dioder, men med en laserstråle. Sammenlignet med optiske mus fungerer sådanne versioner langt mere præcist, og denne teknologi bruges derfor ofte også i gamingmus.


I begyndelsen af ​​computeralderen var der også mekaniske mus, der var udstyret med en kugle inde. Sådanne mus havde mange ulemper og var også meget unøjagtige. I moderne tid produceres mekaniske computermus ikke længere.