Top
Menu Luk

Hvordan er det bedst at åbne Danmark igen?Under denne Coronavirus tid er der mange som har forskellige holdninger til hvordan det er bedst at åbne det danske samfund igen. Mange har taget denne coronavirus som værende ligesom en influenza virus. Det har så med tiden vist sig at være mindre korrekt og vi ser i dag at virussen bliver taget langt mere seriøst, i forlængelse af at sundhedssystemet og statsministeren Mette Frederiksen har været ude med strengere retorik og fremhævet at denne virus altså skal tages seriøst. Med det kom der også flere restriktioner som vi som samfund i dag kan være glade for blev puttet ned over hovedet på os. Til pressemøde i går kunne statsministeren sammen med sundhedsministeren, direktør for sundhedsstyrelsen og Kåre Mølbak, repræsentant fra statens serums institut, fortælle den danske befolkning at på grund af den restriktive holdning regeringen har haft til hele denne coronavirus indtil nu, kan man udover den lille genåbning af samfundet som regeringen ellers havde planlagt, faktisk åbne lidt mere end hvad man havde regnet med. Beregninger fra statens serums institut viser at at vi har knækket kurven for spredelsen af virussen tidligere end antaget og at vi faktisk på nuværende tidspunkt har halvt så mange indlagt på intensiv afdeling, i forhold til hvad der først var antaget.

Resultatet af god orden og forfølgelse af reglerne

Vi kan i dag være meget stolte af den danske befolkning i forhold til, hvordan vi har opført os og fulgt reglerne, kan folketinget i dag åbne op for flere virksomheder på mandag d.20. Her er der taget fat i de liberale erhverv som er frisører og tatovører. Alt er blevet taget til grundig overvejelse og selvfølgelig har man også kigget på om flere virksomheder har kunnet åbne. Man har her vurderet at ved at åbne frisørere og tatovører, så kan man stadig beholde det samme smittetryk som vi allerede har i Danmark. Derudover er det selvfølgelig også den økonomiske gevinst ved at frisører og tatovører kan drive deres virksomhed igen, efter en lang pause grunden corona virussen.

Positiv nyhed

Hvis man tager denne beslutning om at åbne Danmark endnu mere op i forhold til mange eksperters vurderinger af konsekvenserne ved nedlukning af Danmark, så er der rigeligt at smile over. På nuværende tidspunkt havde man i Danmark forudset en større konsekvens for Danmark grundet Corona og derfor kan vi i dag være glade for at Danmark har åbnet mere op fra på mandag. Statsautoriseret revisor Kim Hersland har tidligere vurderet at mange virksomheder ville gå konkurs og at dette ville være uundgåeligt. Denne udmelding fra regeringen om at åbne Danmark endnu mere, gør at vi forhåbentlig kan minimere flere konkurser og en større ledighed. Vi ser derfor frem til at Danmark i anden fase af denne genåbning bliver åbnet endnu mere, men som regeringen også har udtalt, er de næste 7 dage vigtige for hvordan vi som befolkning skal gribe denne krise an. Som følge af at der bliver åbnet mere op for befolkningen, stiger smitterisikoen også og dermed skal vi mere end på noget andet tidspunkt sørge for at holde afstand.